perjantai 21. huhtikuuta 2017

Lämpimäistä


Moikka!

Viime postauksessakin taidettiin leipoa
ja niin myös tässä.

Tänään sain vieraakseni ihanan ystäväiseni
ja kahvin kanssa halusin tarjoilla myös
jotakin suolaista, makean marjapaistoksen
lisäksi.

Niimpä päädyin leipomaan focacciaa.

Sen ohjetta on aiemminkin kyselty,
joten tässä se tulee:

3dl haaleaa vettä
25g hiivaa
0,25dl oliiviöljyä
2rkl hunajaa
1tl suolaa
n.7-8dl vehnäjauhoja

Sekoita taikina ja anna kohota n.1tunti.
Ota 2 peltiä, kaada leivinpaperin päälle 
reilusti oliiviöljyä ja sormisuolaa.
(Ite en löytänyt paikallisista marketeista
 sormisuolaa, mutta merisuolakiteet toimivat
myöskin).

Jaa taikina kahtia.
Vaivaa taikinapalat ja kauli ne lopuksi 
n.1,5-2cm vahvuisiksi, pyöreiksi levyiksi.

Taputtele leivät pellille, öljyn ja suolan
päälle ja anna kohota n.30min.

Leipien kohottua lisää "täytteet" niiden pinnalle.
Esim. kirsikkatomaattia, basilikaa, juustoraastetta
tai valkosipuli ja oliivit käy myös,
mikäli niiden mausta tykkää.

Kaada vielä pinnalle reilusti oliiviöljyä 
ja ripottele sormisuolaa.

Paista 220'C:ssa n.10min.

Sitten vain herkuttelemaan ja viettämään
maukasta viikonloppua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos ilahduttavasta viestistäsi :)